!!! NIEUW !!! NIEUW !!! NIEUW !!!

GRIEPVACCINATIES

Uw dokters vaccineren op afspraak op zaterdagvoormiddag van half oktober tot eind november.
Doorheen de week kunt u ook terecht bij de verpleegkundige. Hiervoor neemt u telefonisch contact op met het secretariaat via 050/44.40.40

Deze afspraken worden bij voorkeur online geboekt, maar kunnen via het secretariaat ook telefonisch gemaakt worden. Gelieve er rekening mee te houden dat het niet steeds gegarandeerd is dat de arts waarbij u een afspraak gemaakt heeft, zelf het vaccin zal toedienen (afhankelijk van drukte en aanwezigheid).

Voor een vlot verloop van deze consultaties zullen er ENKEL VACCINATIES gebeuren.

Gelieve voor deze consultaties ook steeds uw e-ID mee te brengen.

Griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Ouderen, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren laten zich daarom het best vaccineren. Jaarlijkse griepvaccinatie biedt de beste kans om zonder griep de winter door te komen. Vanaf half oktober is het vaccin beschikbaar, en voor risicogroepen wordt het voor bijna de helft terugbetaald. Voor mensen in woonzorgcentra, psychiatrische instellingen voor lang verblijf en instellingen voor personen met een beperking is het griepvaccin gratis.

Vaccinatie is de enige manier om je tegen de griep te beschermen. Als je gevaccineerd bent, dan is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. Als je toch griep krijgt, dan word je minder ziek en is de kans op complicaties zoals longontsteking ook veel kleiner. Bovendien vermindert de kans dat een al aanwezige ziekte verergert (bijvoorbeeld ontregeling van diabetes).