Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

Raadplegingen

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Afspraak

Op afspraak dient u minder lang te wachten. Vermeld bij het maken van een afspraak de reden van uw contact. Als de secretaresse hiernaar vraagt, dan gebeurt dit in naam van de artsen om zo goed mogelijk een inschatting te kunnen maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De secretaresse is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Spoedgevallen

Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische meldingen na overleg met de artsen.

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  • Afspraken kan u alle weekdagen maken, bij voorkeur in de voormiddag, tussen 8u. – 13u. en 14u. – 17u. , als de secretaresse aanwezig is..
  • Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  • Gelieve er rekening mee te houden dat de gemiddelde consultatie maximaal 20 minuten duurt. De ervaring leert ons dat we in die tijdspanne maximaal 2 problemen grondig kunnen uitwerken… Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een verzekeringsonderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.

DE DOKTERS

Dr. Katrien Pallemaerts

Dr. Katrien Pallemaerts

Huisarts
Dr. Steven Van Raemdonck

Dr. Steven Van Raemdonck

Huisarts - Erkend Sport- en Keuringsarts
Dr. Piet Vermeire

Dr. Piet Vermeire

Huisarts
Dr. Linde Zwaenepoel

Dr. Linde Zwaenepoel

Huisarts in opleiding (HAIO)